Група пратеници предлагаат да се формира Анкетна комисија во Собранието, за утврдување на прекршување на законите и злоупотреба на работењето во СЈО, која ќе ...
сите 39 | | | веќе видена

Општина Куманово информира дека поради изградба на армиран бетонски пропуст кој се наоѓа на улицата „Железничка“ и „Индустриска“ направена е измена на ...
сите 3 | | | веќе видена

Од програмата за намалување на аерозагадувањето за 2019 со два милиони евра, нема ништо реализирано, а објавена e само една јавна набавка за која сè уште нема ...
сите 14 | | | веќе видена

Дива свиња која трчала по неколку улици во Куманово утрово ги вознемири граѓаните. Животното, кое прво било видено на улицата „Никола Тесла“, а подоцна и кај ...
сите 5 | | | веќе видена

Повеќе здружени организации реагираат и изразуваат загриженост за намалувањето на финансиите во секторот образование со ребалансот на Буџетот на Република ...
| | веќе видена

Двете улични кучиња кои беа најсадистички убиени , чии останки беа прекриени во локви крв, а беа најдени од нивните локални хранители и одгледувачи во неделата ...
| | веќе видена

Домот е наш 2 е работилница која ќе се одржи на 21ви септември во мензата на студентскиот дом „Гоце Делчев“ во Скопје. Работилницата ќе биде во форма на кратки ...
| | веќе видена

Ученици-информатичари од нашата земја освоија три медали - еден сребрен и два бронзени на Балканската олимпијада по информатика (БОИ). Олимпијадата се одржа од ...
сите 14 | | | веќе видена

Ја поразивме Америка и Европа и сите оние дома кои сакаа правда во Република Северна Македонија. СЈО е мртво. Кој го уби СЈО? Ориентот, онаа состојба на духот ...
| | веќе видена

За еден месец во Скопје почнува грејната сезона, а граѓаните се прашуваат кои конкретните мерки ќе ги преземат надлежните за справување со загадувањето. Лошото ...
сите 2 | | | веќе видена

Мирчевски, придружуван од претседателот на ОО СДСМ Куманово, Мартин Костовски, пратеничката од редовите на СДСМ, Лидија Тасевска и други членови на ОО СДСМ ...
сите 3 | | | веќе видена

Во однос на вакцинацијата имаме одлични резултати, како никогаш досега. Над 99 отсто е опфатот со вакцинација во Град Скопје, а над 95 отсто на територија на ...
сите 13 | | | веќе видена

next