Во оваа кратка верзија од романот, која, во делови, ќе излегува секој петок во весникот „ДЕНЕШЕН“ се испреплетуваат историските вистини за Кирил и Методиј, ...
| | веќе видена

Дојдени се од сите краеви на Македонија, Дојран, Скопје, Тетово, Велес, Гевгелија, Штип, Куманово, Охрид, Струга, Битола, Кочани….. Знаат дека не е лесно да се ...
| | веќе видена

43-годишниот Ице Спасовски од Куманово со искрена исповед за тешкиот живот во немаштија говори како цели 10 годинио сам се грижи за неговите три деца, откако ...
| | веќе видена

Манастирот на преподобен Прохор Пчињски, кој се наоѓа на 30 километри јужно од Врање, утре одбележува 950 години постоење и седум века од смртта на кралот ...
| | веќе видена

Низ страниците на македонската литература за деца: „Слики од детството“ на Александар Кујунџиски Детството веќе се поздравуваше со мене. Уште во летото пред да ...
| | веќе видена