Уште оддамна пишувавме дека талентот за било која уметност е дарба од Бога, арно ама тој талент, таа дарба сигурно не паднала туку така сама од небото, туку ...
| | прочитана: 530 | веќе видена

Центарот за климатски промени (ЦКП) во рамки на проектот „Справување со загадување на воздухот“, што го имплементира Програмата за развој на Обединети нации ...
сите 4 | | | веќе видена

Концерт со наслов „Мајска сесија – Дојди да се преслушаме“, ќе се одржи вечер на платото пред Универзитетот Св. Кирил и Методиј“ во Скопје како централен ...
сите 3 | | | веќе видена

Од 10 до 16 мај во Македонија се регистрирани нови 44 случаи на голема кашлица, што е за трипати повеќе споредено со претходниот седмодневен период. Од новите ...
сите 4 | | | веќе видена

Си беше еднаш една партија што се викаше Социјалдемократски сојуз на Македонија. По овогодишните парламентарни избори, таа партија речиси повеќе не постои. ...
| | веќе видена

Чести самопрегледи и заштита од сонце, се клучните совети на кумановските дерматолози за превенција и заштита од малигни меланоми. Од Болницата во Куманово ...
| | веќе видена

Советот на фестивалот Денови на комедија Куманово во состав Сашо Тодоровски, Александра Михајловска Величковски, Владанка Крстевски, Крсто Богојевски, Сефедин ...
сите 5 | | | веќе видена