Арт Кујна

Како да ја направите кората од лебот крцкава? Лебот пред печење премачкајте го со млака вода во која сте додале малку масло или изматено јајце. А ако сакате ...
сите 5 | | | веќе видена

После подолго време и ланското одложување заради пандемијата утре стартува петтото издание на Скопски вински салон Винодонија 2021. Мини јубилејното издание на ...
сите 20 | | | веќе видена

Нашата соговорничка е економистка по професија, музичарка во душа, ракотворка во тело. Вака се опишува себеси и додава дека и сега и отсекогаш била во игра со ...
сите 30 | | | веќе видена

Пиварките се едни од најубавите старински домашни колачиња, едноставни по состојките, како и сите колачи кои ги правеа нашите мајки и баби, но незаменливи по ...
сите 89 | | | веќе видена

Иако со векови е популарна во различни култури, ферментацијата на храната неодамна стана „модернa“ занимација за сите оние кои се посветиле на учење и готвење ...
сите 83 | | | веќе видена

Со зголемениот број на намирници кои ни се достапни, понекогаш не е лесно да се препознае која од нив всушност припаѓа на листата на здрава исхрана. Особено е ...
сите 61 | | | веќе видена

Васил и Благородна Неделковски се благородни луѓе. Веќе 4 години го градат брендот „Урбан бургер бар“, па иако кога се зборува за нив би требало да се зборува ...
сите 5 | | | веќе видена

next